Selecteer een pagina

Staf BEERTEN (4)

Acryl op paneel van 22 bij 31 cm, getiteld “de anatomische les”

295 euro


Info uit Arto: Beerten Staf, Beverlo 1930 – Paal 2019
Post-expressionistisch schilder van kempische landschappen, volkse taferelen en portretten. Leerling aan de Antwerpse Academie en het NHISKA. Momenteel is Staf een ietwat andere weg ingeslagen, en schildert hij in een naïeve en tegelijk expressionistische, zeer eigen stijl, figuren.

uit Hemotech: Beerten Staf,
aangemoedigd door Broeder Max en Ludo Laagland volgde hij een 4-jarige opleiding aan de academie en hoger instituut voor schone kunsten in Antwerpen. ondernam studiereizen met Ludo Laagland naar Joegoslavië, Bulgarije, Griekenland, Turkije,Spanje en Frankrijk. Hij was medestichter van kunstkring Beringen in 1951. Nam deel aan meer dan 100 individuele tentoonstellingen (zie boek Staf Beerten), en evenveel groepstentoonstellingen o.a. Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Den Haag, Hasselt, enz. Werken van hem, samen met een 12-tal werken van broeder Max waren eind 2005, begin 2006 te zien Het Loo te Tessenderlo.
Nam regelmatig deel aan de tentoonstellingen in de Sint-Aldegondiskerk te as, o.a. “de vrouw in de kunst”, “dieren in de kunst”, “het portret”,”20 kunstenaars uit Limburg”.
Was een 6-tal jaar leraar aan de school voor schone kunsten in Neerpelt, en enkele jaren in het casino Beringen en Heusden (nu academie).

 

Pin It on Pinterest

Share This